"Любов"

ЛЮБОВ

/ Е С Е /

Любовта кара човека да грее, както отвън, така и отвътре. Нейната сила прониква дълбоко в цялата природа на човека. Прекрасното понятие „любов“ – свързва емоционално и морално сърцата на едно семейство, родителите и децата, на братя и на сестри, на мъже и жени. Любовта погледната от моите виждания и чувства е разнообразна и богата с много вълнуващи моменти, преживявания, различни тонове цветове във връзката между двама влюбени. Тя е още и много чувства взети заедно – ревност, вярност, обич и в някои моменти по-неприятни чувства.

Някои хора твърдят, че коккото е чиста и наатурална любовта, тя е и толкова много нелогична. Тя не е просто привличане или харесване между двама, тя е близост, нежност, подкрепа, това да чувстваш болка, когато вдишваш, защото любимият човек не е до теб.

Любовта е всичко и нищо на този свят, тя е болка и радост,, мъка и щастие, тя може да те направи безумно щастлив, да те изпрати на „седмото небе“, но може и да те накара да плачеш ден и нощ, да не усещаш вкуса на живота и да не знаеш защо.

Тогава защо ни е нужн, за да се научим да обичаме истински и да бъдем силни, за да бъдем по-щастливи.

А според вас, защо сме дошли на този свят? – За да бъдем щастливи!!!

На този така прекрасе и светъл ден, а именно Свети Валентин – деня на любовта, двойките влюбени изразяват любовта си един към друг по различни начини, като например, размяната на подаръци(шоколад, картички) и букети цветя за жената. Като цяло любовта трябва да се изразява винаги, когато я им, не само на този ден.

Любовта е още тази невидима сила в света, която ни кара да проявяваме най-доброто от себе си. Тя стопля сърцата и душите ни. Кара ни да сияем, преобразява ни.

Нека има любов през целия ни живот.

Честит Свети Валентин на всички влюбени!!!

Автор: Виктория Божкова - 9 "A" клас


 
 
© 2009 Хуманитарна гимназия - Велико Търново. Всички права запазени.